Copyright ©2017  |  Website: ROYAL professional
Vincent de Bruijn
Ik had hem al heel lang, mijn Canon 350D. Vier keer stuk geweest, maar ik maakte hem keer op keer. Nu werkt hij nog als emodificeerde infrarood camera. Ik maakte hier en daar foto’s in het licht- en geluidswereldje. Soms ook van bruidsparen (toen met de Canon 50D). En daar ontstond het idee: mijn kennis van belichting, lasertechniek en fotografie bij elkaar te voegen. Niet te veel naar andere fotografen kijken en mijn eigen stijl proberen te ontwikkelen. In 2012 kocht ik het huis naast mij en richtte het in als kleine, maar hypermoderne fotostudio. Een compleet truss-systeem met veel intelligent licht uit de theaterwereld hing ik op. Zware movingheads (wash en spots), theaterspots, projectors en heel veel techniek die je eigenlijk niet nodig hebt in de fotografie, maar die wel heel leuk is om mee te spelen en waarmee ik me kan onderscheiden van andere fotografen. Fotografen die mijn studio komen bekijken worden een beetje stil of kijken me aan, alsof ik knettergek ben. Ik ben dus lekker bezig, denk ik dan. Het moet vooral een creatieve en technische speeltuin zijn. Het is machtig mooi werk en ik leef me vooral uit op portretfotografie, computers en websites maken. Maar fotografie is toch wel het leukste. Mijn foto’s moeten anders dan anders zijn.

Gekker dan gek en vooral niet gewoon..... stoer, stijlvol en sexy moet het zijn.

Professioneel Licht en Geluid.
Als 14-jarige jongen was ik DJ en verzorgde ik het licht en geluid voor bands. Ik ontwikkelde een eigen stijl. In 1998, na mijn studie, begon ik in de Stijn Buijsstraat in Nijmegen een echt licht- en geluidsbedrijf. Binnen enkele jaren groeide het uit tot een flinke organisatie. Het ging hard, eigenlijk te hard en ik moest verhuizen. Een beetje tegen mijn zin in, kwam het er dan toch van en in 2003 was het zover. We verhuisden naar een groot pand aan de Marie Curiestraat in Nijmegen. Twee enorme showrooms, met een nog veel groter magazijn. Auto’s, vrachtwagens, personeel, verhuren, verkopen, managers, het kon allemaal niet op. Ook hier bleef het bedrijf groeien. Een evenementenbureau werd op gericht en ik kwam met een eigen merk in geluidsystemen. Ik importeerde uit het verre China en nam twee studio’s in gebruik. Maar het succes begon zijn tol te eisen. Lichamelijk en geestelijk vond ik het zwaar. Voornamelijk omdat ik met dingen bezig was die mijn interesse helemaal niet had. De grootte van de ondernemingen beviel me niet. Na rijp beraad en overleg, besloot ik in 2006 de boel te verkopen en ermee te stoppen. Het was een beetje als of ik mijn kind van de hand deed, maar even bijkomen, dingen doen die ik echt leuk vind, lokte enorm. In 2009 was het dan zover. De ervaringen die ik heb opgedaan in het licht en geluid neemt niemand mij af en ik neem deze mee naar de volgende passie.
ROYAL Music Productions
Mijn carrière heb ik te danken aan de muziek. Veel relaties uit de muziek zijn ook nu nog trouwe klanten. Het is mooi om te zien hoe zijn mijn werk waarderen. Het licht en geluid is daarom niet geheel vaarwel gezegd. Zo houden mij collega’s en ik zich nog bezig met licht en geluid advies. Belangrijk is om klanten goed te voorzien, in informatie en te kunnen anticiperen in de wereld van de vele merken en bedrijven. Video opnames behoord nog tot een uitdaging. Fotografie en videografie licht immer niet ver van elkaar af. We hebben een uniek concept voor de opname. Snel, efficiënt en met meer creatieve mogelijkheden voor een verbazingwekkende effect op uw kijkers. De mobile studio is een geluidsopnamestudio voor Bands, Koren, Soloartiesten, maar ook geschikt voor Voice over, commercials en jingles. Wij nemen hoofdzakelijk op locatie op, in je eigen vertrouwde omgeving. In uw oefenruimte bijvoorbeeld, voor een gospelband of koor is een kerk een geschikte omgeving. Het voordeel is dat je geen gebruik maakt van een dure studio ruimte, wat de kosten laag houdt. We werken uitsluitend met project prijzen, wat betekend een vaste prijs, dus niet per uur, je hoeft u  dan ook niet op de tijd te letten, dit speelt een stuk relaxter, wat zo weer de kwaliteit ten goede komt.
www.ROYALmusicproductions.nl
NijmegenLeert.nl:
Jaren lang heb ik vrijwilligers werk gedaan bij Staad in Nijmegen. Het les geven was leuk, maar kwalitatief vond ik het slecht. Het kan beter en veel simpeler vond ik. Dus ben ik met Saskia en Niels begonnen met NijmegenLeert.nl. Het leuke van les geven is het enthousiasme maar ook de frustratie van de cursisten als iets niet lukt. Samen het probleem aanpakken en verder gaan. Heb me vaak verbaast hoeveel talend mensen bezitten en daar mee iets willen gaan doen. Mooi als ik ze daarbij kan helpen.

Waarom kiezen voor NijmegenLeert.nl
U zult zich misschien afvragen wat de voordelen zijn in vergelijking met andere cursusaanbieders. Wij onderscheiden onszelf door cursussen te geven die kwalitatief en laagdrempelig zijn. Daarnaast hanteren wij wel erg voordelige tarieven. Na diverse marktonderzoeken is gebleken dat wij ons in het goedkoopste prijssegment van het cursusaanbod begeven. Een ander voordeel is dat u niet hoeft te beschikken over een computer, deze kunt u geheel gratis lenen. Natuurlijk kunnen wij u ook begeleiden op uw eigen computer als u dat wenst.
NijmegenLeert.nl
ROYAL professional:
Computers vind ik leuk, juist als ze niet doen wat ik wil. Dan ga ik de strijd tussen mens en machine aan, net zolang tot ik als winnaar uit de bus kom. Bij de opkomst van de computertechniek zie je dat de hele wereld is volgeduwd met apparaten en dingen die nu allang achterhaald zijn. Of vaak niet eens meer nodig zijn. Vaak kan het (intussen) veel simpeler en beter en dus ook goedkoper. Bedrijven adviseren en dan deze projecten realiseren is dan ook één van de bedrijven waar ik me mee bezig hou. Een onderneming die vooral niet te groot mag worden, ondanks de enorme aanvraag en aandacht voor het bedrijf. Gelukkig doe ik niet alleen. Het zijn vooral mijn werknemers die het realiseren. Laat mij maar adviseren.
www.ROYALprofessional.nl
Mededeling:

Fotografie is een hobby van me en het is machtig mooi werk. Ook neemt het veel tijd in beslag. In 2015 ben ik gestart met ROYAL professional, dat ook serieus veel tijd kost. Van oorsprong ben ik een techneut en ik merk dat daar ook een deel van mijn interesse ligt. Het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden in computerland, boeit me ontzettend. Het succes van ROYAL professional zorgt er dan ook voor, dat ik ga stoppen met familie foto's en foto's van baby’s. Ook stop ik met de commerciële fotografie en het up-to-date houden van deze website. Verder ga ik me richten op uitbundige, extreme fotografie. De geportretteerde modellen zoek ik in eerste instantie zelf uit. Wilt u toch gefotografeerd worden, neem dan contact met mij op en wie weet zie ik u in mijn studio voor een: "gekker dan gek en vooral niet gewoon foto".